La trobada de formació bíblica del 2 de desembre de 2017

LogoBíblia02El dissabte dia 2 de desembre vàrem tenir la trobada de formació bíblica que fem amb els lectors i tot aquell que hi vol venir, de manera ben oberta. Com sempre teníem al davant fotocopiades les lectures de les quatre setmanes següents que en aquest cas volia dir les dels quatre diumenges d’Advent, amb la festa de la Immaculada Concepció i acabant amb les de Nadal.

Tot i que en el temps d’Advent per les característiques de les lectures no és imprescindible, comencem pel text de l’evangeli (Mc 13,33-37) i ens entretenim en el que vol dir vetllar i en el fet que sempre ve de nit, com una mostra, un signe ben clar de que estem en recerca, necessitats que ens vingui Déu a portar salvació. Les imatges plenes de força profètica i poètica del text d’Isaïes ens ajuden a aprofundir-ho encara més (Is 63,16b-17.19b.64,2b-7) La imatge de l’argila i el terrisser dóna molt de joc. I sant Pau (1Co 1,3-9) que coonvida a viure “esperant la manifestació de Jesucrist, el nostre Senyor.”

Entrem després en l’evangeli del segon diumenge (Mc 1,1-8) i primer veiem que és just el començament de l’evangeli de Marc, el d’aquest any, i en parlem una mica. Després entrem en la figura de Joan i el seu ministeri, i per a fer-ho ben fet, llegim també l’evangeli del diumenge següent on hi ha la presentació que en fa l’evangeli de Joan (Jn 1,6-8.19-28). La figura de Joan té una força corprenedora també per al nostre Advent, de crida a vetllar i d’avivar la flama de l’esperança. Isaïes amb les seves imatges ens hi fa de suport.

I acabem fent una lectura ràpida de la segona lectura del tercer diumenge, per sentir ben viva la crida a l’alegria, a viure contents (1Te 5,16-24): “viviu sempre contents”, diu sant Pau.

Fidels al temps que ens donem a cada reunió, només arribem fins a aquí, i acordem que la pròxima trobada d’aquest grup serà el dissabte, dia 30 de desembre, a les 9 del vespre, a la sala de reunions de Rocaprevera. Recordeu que el grup és ben obert a tothom qui se’n vulgui aprofitar!

Quant a jtorra

Rector de les parròquies de Torelló
Aquesta entrada s'ha publicat en Formació i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.