La trobada de formació amb l’equip de catequistes del 17 de novembre de 2017

El divendres, dia 17 de novembre, ens vàrem trobar l’equip de catequistes -amb aquella altra gent que se’n vol aprofitar- per a la trobada de formació habitual.

Aquest curs estem fent una introducció als Pares de l’Església, sobretot a partir de la lectura de textos.

Aquest és el text sencer de la primera obra de la qual estem fent lectura, la Didajé:

Didakhé01

Ja havíem vist tota la part primera dels dos camins, la part més catequètica o catecumenal. Avui llegim a consciència la segona part, la litúrgica i ens aturem en el tema del Baptisme i les reflexions que fa sobre com ha de ser l’aigua, sobre l’Eucaristia i comentem la primera pregària eucarística coneguda, i sobre el Parenostre, que és el text que ens ha passat a la litúrgia.

Després llegim la tercera part que parla de qüestions més disciplinars, de funcionament de la comunitat, i veiem el paper dels profetes i apòstols i com van sortint ministeris estables en la comunitat, de doctors, del qui presideix, i veiem les normes que dóna de cara a l’hospitalitat, i per a l’elecció dels bisbes i diaques. Ja no ens mirem el darrer fragment que és l’escatològic, el que ens situa en la tensió de l’espera del Senyor.

Ens tornarem a reunir el divendres, dia 29 de desembre, a 2/4 de 10 del vespre, a la sala de reunions de Rocaprevera.

Quant a jtorra

Rector de les parròquies de Torelló
Aquesta entrada s'ha publicat en Equip de catequistes, Formació i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.