La trobada de formació bíblica del 4 de novembre de 2017

LogoBíblia02El dissabte dia 4 de novembre vàrem tenir la trobada de formació bíblica que fem amb els lectors i tot aquell que hi vol venir, de manera ben oberta. Com sempre teníem al davant fotocopiades les lectures de les quatre setmanes següents que en aquest cas volia dir les dels quatre diumenges darrers de l’any litúrgic, del cicle A, és a dir, del 31 al 33 de durant l’any a més de la Solemnitat de Crist Rei que acaba l’any i obre pas a l’Advent.

Vàrem començar per l’evangeli del diumenge 31, Mt 23,1-12. És el fragment inicial d’aquest capítol en que Jesús increpa els fariseus i mestres de la Llei. I només es llegeix aquest inici. Jesús és molt dur! Reaccionem al què vol dir això de “dir i no fer” per veure que el problema greu és no tenir la humilitat de reconèixer-ho i per tant de posar-se com a guia, pare, i mestre, quan de tot això només ho és Crist. És aquí o es fonamenta la comunitat de germans. Després llegim el text de la primera lectura del profeta Malaquies (Ml 1,14b-2,2b.8-10) per veure com segles abans ja es deia profèticament el mateix de cara als sacerdots.

Passem a l’evangeli del diumenge següent, Mt 25,1-13, i la paràbola de les deu noies amb les torxes ens porta a un debat molt bonic sobre què vol dir la torxa que som cadascú i la llum que fem i a veure com hi ha coses que no les podem comunicar i que són ben personals. La lectura de la Saviesa, Sa 6,12-16, ens acaba d’ajudar a entendre-ho.

I podem entrar a l’evangeli del diumenge 33, el de la paràbola dels talents, Mt 25,14-30, i desbloquegem el sentit de la paràbola quan ens posem d’acord en què un talent és una fortuna immensa i que, per tant, Déu ha adonat a cadascú  molt més del que ens podem imaginar. Quantes coses hi ha al darrera sobre la manera d’entendre Déu i al seva creació. De tot plegat en som administradors d’un amo bo que és Ell.

Acabem la sessió amb la lectura pausada del text preciós dels Proverbis, Pr 31,10-13,19-20,30-31, en què canta i lloa el valor d’una bona esposa: quants talents hi ha amagats!

Fidels al temps que ens donem a cada reunió, només arribem fins a aquí, i acordem que la pròxima trobada d’aquest grup serà el dissabte, dia 2 de desembre, a les 9 del vespre, a la sala de reunions de Rocaprevera. Recordeu que el grup és ben obert a tothom qui se’n vulgui aprofitar!

Quant a jtorra

Rector de les parròquies de Torelló
Aquesta entrada s'ha publicat en Formació i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.