La trobada de formació bíblica del 7 d’octubre de 2017

LogoBíblia02El dissabte dia 7 d’octubre vàrem tenir la trobada de formació bíblica que fem amb els lectors i tot aquell que hi vol venir, de manera ben oberta. Com sempre teníem al davant fotocopiades les lectures de les quatre setmanes següents que en aquest cas volia dir les dels diumenges del 27 al 30 de durant l’any a més de la Solemnitat de Tots Sants.

Vàrem començar per l’evangeli del diumenge 27, Mt 21,33-43. És el tercer diumenge en què surt la imatge de la vinya i per això, abans llegim el fragment d’Isaïes de la primera lectura Is 5,1-7 que ens situa perfectament en la imatge i en la perspectiva d’avui que és la del fruit que cal donar: justícia i bondat. Jesús situa la paràbola en la història de la salvació que culmina en ell, que és mort fora de la vinya. Així la vinya ara és tot aquell, sigui qui sigui que vol donar fruit i que s’empelta en ell per a poder donar el fruit d’amor, de l’amor de Déu.

Llegim després l’evangeli del diumenge vinent (Mt 22,1-14) que fa servir la imatge de les noces del fill de rei, i dels convidats. Dóna molt de si. I arribem també al vestit de noces, fet d’agraïment que cal dur. La primera lectura també ens hi ajuda.

I encara som a temps a comentar l’evangeli de l’altre diumenge, Mt 22,15-21, el del tribut amb la pregunta capciosa que fan a Jesús; com dóna de si en la situació d’avui, la frase de Jesús: «Doncs, retorneu al Cèsar això que és del Cèsar, i a Déu, allò que és de Déu».

Fidels al temps que ens donem a cada reunió, només arribem fins a aquí, i acordem que la pròxima trobada d’aquest grup serà el dissabte, dia 4 de novembre, a les 9 del vespre, a la sala de reunions de Rocaprevera. Recordeu que el grup és ben obert a tothom qui se’n vulgui aprofitar!

Quant a jtorra

Rector de les parròquies de Torelló
Aquesta entrada s'ha publicat en Formació i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.