Aplec de Rocaprevera 2017. Breu crònica d’un aplec intens

Aquest logo representant la Font del Raig va acompanyar totes les pàgines del llibret programa de l’aplec. Calia recordar que fa 60 anys que es va restaurar en la seva forma actual.

L’Aplec de la Mare de Déu de Rocaprevera es va celebrar, doncs, els dies 16, 17 i 18 de setembre del 2017, tal com és habitual, cada tercer diumenge del mes de setembre. L’Equip Organitzador de l’Aplec, amb un gran esforç va fer una feina senzillament extraordinària per fer que l’Aplec fos viscut per tothom i molt participat.

Continuant amb el desig de fer lligams sincers amb totes les entitats del poble, l’exposició a la sala va ser cedida a la Coral Cervià que està celebrant els seus 25 anys durant tot aquest any. Una bona col·lecció de fotos de la seva història amb una projecció contínua ho anava fent present.

Per accedir-hi calia passar per l’entrada de la rectoria on hi havia una altra exposició de treballs fets amb fusta  i que es deia “maquetes i joguines”.

L’altre exposició, la de la cripta, a més dels objectes litúrgics de Rocaprevera que ara ja hi tenim sempre, acollia una exposició de fotos que es deia “La vida és una tómbola. Memòria del Santuari de Rocaprevera”.

També la Comissió que ha de tenir cura del santuari i el seu entorn durant tot l’any va mirar de vetllar perquè tot estigués a punt, tant perquè es va poder repassar i pintar la façana de la casa, com perquè es va reparar el mobiliari que hi ha a tota l’esplanada com perquè s va poder acabar la barana d’accés al Puig de les Tres Creus.

La postal de record de l’Aplec d’enguany ha estat dedicada a un altre aniversari: el de la majòlica que hi ha al Camí dels Degotalls a Montserrat de la qual el mes de maig es van complir els 25 anys de la seva instal·lació.

La portada del llibret-programa de l’Aplec era obra de l’Alícia Canadell. Aquest any, a més de fer com sempre la restauració de la imatge perquè estigui ben endreçada per l’Aplec, n’ha fet aquesta bonica portada en forma d’icona. El llibret és realment extraordinari, de molta qualitat, tant per la presentació impecable com pel contingut dels escrits. En reproduïm la portada.

En aquesta breu crònica volem deixar constància sobretot dels actes que afecten més plenament al Santuari.

També aquest any, a més de la novena que es fa els dies abans a la tarda, el divendres, dia 8, hi ha va haver una Celebració comunitària del sagrament de la Penitència. Aquest és el llibret en pdf amb tots els textos d’aquesta celebració:

CelebracióPenitencial2017-01

Dijous, dia 14, hi va haver la Vetlla de pregària comunitària a la Mare de Déu. Aquí teniu en pdf el llibret on hi ha tots els textos de la pregària que usaven el text del Testament Espiritual del bisbe Jaume Camprodon:

Pregària2017-01

El divendres, dia 15, es van inaugurar les exposicions. Ja les hem explicat. No ens volem oblidar que hi ha hagut l’exposició dels treballs fets a Cals Avis.

L’església mentrestant ja estava degudament ornamentada per a les celebracions religioses. Val la pena veure’n el conjunt.

I abans de res més hi va haver el concert de la Coral Cervià.

Les Vespres i el cant de la Salve del dissabte, dia 18, constitueixen una celebració entranyable i molt participada sobretot per part de tants pabordes d’altres anys. Es va presentar el calze de missa nova del bisbe Jaume que ha deixat en llegat al Santuari.

Aquest és el llibret en pdf d’aquest acte.

Vespres2017-01

La Salve dóna pas a la inauguració de la tómbola. La Comissió va encarregar la inauguració com a gest públic d’agraïment als membres de Protecció Civil que tant fan per al santuari, per la seva activitat tot l’any i per l’Aplec. Però a més com un reconeixement a la seva activitat de sempre a favor del nostre poble.

La missa solemne del diumenge, dia 17 de setembre, va ser presidida per mossèn Josep Castanyé Subirana, rector, entre d’altres, de les parròquies de Cantonigròs, Pruit, Rupit…, i professor emèrit de la Facultat de Teologia de Catalunya.

El Cor del Santuari va solemnitzar la celebració amb els seus cants. Aquí teniu el llibret d’aquesta celebració i el testimoni gràfic de tot plegat.

MissaFesta2017-01

La  missa va ser transmesa en directe, com ja hem fet altres vegades. Es pot veure sencera a: https://www.youtube.com/watch?v=Y2EEiR7oGQM

El ball dels gegants i els nans a l’esplanada del Santuari com cada any va culminar el matí festiu.

A la tarda encara es van anar alternant uns concerts a mode de música de fons a l’església del santuari.

El dilluns, dia 18 de setembre, la missa va acollir especialment els malalts del poble, i ens hi van acompanyar preveres veïns i fills de Torelló. També en deixem testimoni gràfic i el pdf amb el llibret de la celebració.

MissaMalalts2017-01

Però aquesta celebració va tenir un to molt especial perquè va servir de comiat de Mn. Joan Rubió i Gorchs que els darrers deu anys ha estat custodi del santuari i vicari de les parròquies de Torelló. En aquesta celebració hem pogut manifestar-li tots junts el nostre agraïment i sobretot de donar-ne gràcies a Déu. I l’hem obsequiat amb una imatge de la Mare de Déu de Rocaprevera, i un portàtil.

I aquesta fou la seva homilia.

Homilia 2017

No volem pas acabar sense reiterar l’agraïment de tot cor a l’Equip Organitzador de l’Aplec pel seu bon treball, abnegat i desinteressat. Tot plegat ha estat molt reeïxit!

Gràcies! Moltes gràcies!

I també a la Comissió interparroquial per al Santuari.

Quant a jtorra

Rector de les parròquies de Torelló
Aquesta entrada s'ha publicat en Aplec 2014, Rocaprevera i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.