La trobada de formació bíblica del 9 de setembre de 2017

LogoBíblia02El dissabte dia 9 de setembre vàrem tenir la trobada de formació bíblica que fem amb els lectors i tot aquell que hi vol venir, de manera ben oberta. És la primera trobada d’aquest curs. I ja és l’onzè curs en què ho anem fent. Com sempre teníem al davant fotocopiades les lectures de les quatre setmanes següents que en aquest cas volia dir les dels diumenges del 23 al 27 de durant l’any. Evidentment no tenim en compte les pròpies de Rocaprevera.

Vàrem començar per l’evangeli del diumenge 23, Mt 18,15-20. Hi vàrem estar molta estona comentant aquestes normes de la comunitat que tenim recollides per l’evangelista. Tractem a fons els temes de la vida comunitària, amb la correcció fraterna, el de la pregària de la comunitat, el del lligam amb el cel, i ho fem sobretot en el marc de la pregària del Parenostre. Després ho enllacem amb la primera lectura del profeta Ezequiel on ja demanava que el profeta fos responsable, però sense arribar al grau de corresponsabilitat ni d’estimació que demana Jesús. I fins i tot valorem molt el text de Pau a Romans, quan diu que estimar és la plenitud de la Llei.

Després passem a llegir l’evangeli del diumenge 24, Mt 18,21-35, on hi ha el tema del perdó de manera molt profunda i com a característica de la comunitat de Jesús. La paràbola dóna molt de si, i també ens porta al Parenostre.

Fidels al temps que ens donem a cada reunió, només arribem fins a aquí, i acordem que la pròxima trobada d’aquest grup serà el dissabte, dia 7 d’octubre, a les 9 del vespre, a la sala de reunions de Rocaprevera. Recordeu que el grup és ben obert a tothom qui se’n vulgui aprofitar!

Quant a jtorra

Rector de les parròquies de Torelló
Aquesta entrada s'ha publicat en Formació i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.