La trobada de formació bíblica del 8 de juliol de 2017

LogoBíblia02El dissabte dia 8 de juliol vàrem tenir la trobada de formació bíblica que fem amb els lectors i tot aquell que hi vol venir, de manera ben oberta. Com sempre teníem al davant fotocopiades les lectures de les quatre setmanes següents que en aquest cas volia dir les dels diumenges del 14 al 17 de durant l’any.

Vàrem començar per l’evangeli del diumenge 14, Mt 11,25-30. Hi vàrem estar molta estona comentant per una banda la pregària de Jesús: “Us enalteixo, Pare…”, i per l’altra la seva mirada cap als del seu voltant amb la invitació: “Veniu a mi…” Tot plegat una nova manera d’entendre Déu que Ell ens revela, perquè ho sap! Només els humils són capaços de fiar-se’n. És com la visió de la primera lectura del profeta Zacaries, Za 9,9-10.13,1, la profecia del “diumenge de rams”. El salvador ho serà des de la pau, i no pas des de cap poder material!

Després passem a llegir l’evangeli del diumenge 15, el que comença a presentar la sèrie de paràboles de Jesús. Ara és la del sembrador: Mt 13,1-23. Veiem que primer de tot hi ha el context: on ho diu Jesús? Després hi ha el text de la paràbola; què diu Jesús? S’inicia un diàleg amb els deixebles que no ho han entès: per què ho diu Jesús? I conclou amb l’explicació de la paràbola: què vol dir Jesús? En traiem molt de suc!

Fidels al temps que ens donem a cada reunió, acordem que la pròxima trobada d’aquest grup serà el dissabte, dia 9 de setembre, a les 9 del vespre, a la sala de reunions de Rocaprevera. Recordeu que el grup és ben obert a tothom qui se’n vulgui aprofitar!

Quant a jtorra

Rector de les parròquies de Torelló
Aquesta entrada s'ha publicat en Formació i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.