La trobada de formació bíblica del 13 de maig de 2017

LogoBíblia02El dissabte dia 13 de maig vàrem tenir la trobada de formació bíblica que fem amb els lectors i tot aquell que hi vol venir, de manera ben oberta. Com sempre teníem al davant fotocopiades les lectures de les quatre setmanes següents que en aquest cas volia dir les de la resta del temps de Pasqua, és a dir, els diumenges 5 i 6, i l’Ascensió i la Pentecosta.

Com que en el temps de Pasqua cada lectura té valor per ella mateixa, és a dir, no hi és posada per la relació amb les altres, vàrem començar per l’ordre en el qual es llegeixen. La primera fou la dels Actes dels Apòstols (Ac 6,1-7), on hi ha l’elecció dels Set. Els comentaris sobre el ministeri i el servei en l’Església i sobre el naixement de l’Església varen ser molt importants. Després la del diumenge següent (Ac 8,5-8.14-17) ens va permetre veure l’activitat de Felip i parlar de l’Esperit Sant i el seu paper en l’Església.

Vàrem mirar també les dues lectures de les cartes de Pere. Una homilia baptismal, imatges com la de la pedra angular ens van ajudar molt a entendre coses de l’Eslgésia. El poble sacerdotal la nació sagrada, la possessió de Déu.

I el text de l’evangeli de Joan, primer el de les preguntes de Tomàs i de Felip, amb la resposta de Jesús fent veure la seva identitat amb el Pare, i després la del manament de l’amor del diumenge següent, acaben de donar el to pasqual.

Fidels al temps que ens donem a cada reunió, acordem que la pròxima trobada d’aquest grup serà el dissabte, dia 10 de juny, a les 9 del vespre, a la sala de reunions de Rocaprevera. Recordeu que el grup és ben obert a tothom qui se’n vulgui aprofitar!

Quant a jtorra

Rector de les parròquies de Torelló
Aquesta entrada s'ha publicat en Formació i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.