La trobada de formació bíblica de l’11 de març de 2017

LogoBíblia02El dissabte dia 11 de març vàrem tenir la trobada de formació bíblica que fem amb els lectors i tot aquell que hi vol venir, de manera ben oberta. Com sempre teníem al davant fotocopiades les lectures de les quatre setmanes següents que en aquest cas volia dir les dels quatre diumenges de Quaresma a partir del segon, el d’avui.

De fet, comencem fent unes quantes precisions sobre el perquè d’aquest ordenament de les lectures, cosa que ens porta a veure també una mica d’història de la mateixa Quaresma. És així; la Quaresma va néixer per preparar els catecúmens -adults- que havien de ser batejats per Pasqua. Són quaranta dies de dejuni. Les lectures preparen el Baptisme o ajuden a reviure’l en la comunitat fidel. Es comença per les temptacions de Jesús, es continua per la Transfiguració, per a veure’l com a home i com a Déu i per a fer veure que així ha de ser també en el batejat. I després aquest any que és el típic es llegeix l’evangeli de la samaritana, el del cec de naixement i el de Llàtzer. Són l’aigua de la vida, la llum nova i la vida nova.

Fet això, ens centrem en la lectura de l’evangeli d’avui, i ens mirem tants detalls com podem del text de la transfiguració (Mt 17,1-9): hi són els deixebles estimats, és en una muntanya, què volen dir Moisès i Elies, la Llei i els Profetes, el vestit de llum, la contemplació que no pot ser per sempre encara, el tornar a tocar de peus a terra i el baixar de la muntanya.

Després ens mirem detingudament l’evangeli de la samaritana (Jn 4,5-42), entretenint-nos en tots els detalls del procés de fe d’aquella dona, i en el diàleg sobre el menjar amb els apòstols: són  baptisme i eucaristia. I finalment, més ràpidament llegim l’evangeli del cec de naixement (Jn 9,1-41), posat per demanar de veure’hi clar, en un procés sempre ascendent i progressiu.

Fidels al temps que ens donem a cada reunió, acordem que la pròxima trobada d’aquest grup serà el dissabte, dia 8 d’abril, a les 9 del vespre, a la sala de reunions de Rocaprevera. Recordeu que el grup és ben obert a tothom qui se’n vulgui aprofitar!

Quant a jtorra

Rector de les parròquies de Torelló
Aquesta entrada s'ha publicat en Formació i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.