Acte de presentació de la 18ª Campanya Solidària “Torelló amb els tallers de reinserció social a N’Djamena (Txad)”

Va ser el dimecres, dia 25 de gener de 2017, a les 9 del vespre, al Casal de Sant Feliu. Es va presentar la 18ª Campanya Solidària “Torelló amb els tallers de reinserció social a N’Djamena (Txad)”.

Deixem constància en primer lloc del fulletó de la Campanya:

fullet-18a-campanya-solidaria

fullet-18a-campanya-solidaria_pagina_1 fullet-18a-campanya-solidaria_pagina_2

La campanya col·labora aquest any amb un projecte del Centre Diocesà d’Acció i investigació sobre l’alcohol (CEDIRAA) de N’Djamena, l’únic del Txad que s’ocupa de persones amb problemes amb l’alcohol i on treballa la torellonenca Maria Antònia Vilar. Perquè en aquest país africà l’alcoholisme és «un problema greu», com explica ella mateixa.

La xerrada va començar amb «un record» per al bisbe Jaume Camprodon que va posar «la llavor» de la campanya, va dir la doctora M. Àngels Casals. Va presentar tot seguit el psicòleg vigatà Jordi Verdaguer, especialista en drogodependències, que va fer la xerrada. «És una malaltia complexa en què els factors psicològics hi tenen molt de pes» i que «provoca un disbarat de transtorns» a la persona i «al seu entorn», va dir.

Tres persones que han seguit un tractament de desintoxicació van explicar també la seva experiència.

De tot plegat en deixem testimoni gràfic:

p1130389 p1130390 p1130395 p11303942

Quant a jtorra

Rector de les parròquies de Torelló
Aquesta entrada s'ha publicat en Campanya Solidària i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.