La trobada de formació bíblica del 3 de desembre de 2016

LogoBíblia02El dissabte dia 3 de desembre vàrem tenir la trobada de formació bíblica que fem amb els lectors i tot aquell que hi vulgui venir, de manera ben oberta.

A la trobada d’avui érem força colla de gent, amb alguns que hi venien per primera vegada. Com sempre teníem al davant fotocopiades les lectures de les quatre setmanes següents que en aquest cas volia dir les del segon diumenge d’Advent -avui-, les de la Immaculada Concepció, les del ter i el quart diumegne d’advent, les de Nadal, les de Santa Maria, el dia de cap d’any, les de l’Epifania, i les del Baptisme del Senyor. Ja es veu que no era pas possible fer-ne lectura de totes.

De manera especial vàrem començar per la segona lectura del segon diumenge, Rm 15,4-9, perquè hi ha una exhortació preciosa de sant Pau a posar l’Escriptura al centre de la nostra vida i de la nostra esperança perquè ens serveix per anar d’acord els uns amb els altres, tal com ell ho diu.

Fet això, llegim l’evangeli del mateix diumenge, Mt 3,1-12, i entrem de ple en els comentaris sobre la figura de Joan que se’ns proposa i el seu missatge com a crida a l’esperança i a la conversió. Ho complementem llegint tot seguit l’evangeli del diumenge següent, Mt 11,2-11, on des de la presó pregunta a Jesús si és ell el qui havia de venir. Com n’és de suggeridora la figura de Joan! Representa el màxim a què pot arribar la persona humana. Com deixa situat, per tant, el paper de Jesús, el donador de l’Esperit perquè ell sí que el té.

Aleshores passem a llegir les dues lectures d’Isaïes d’aquest mateixos diumenges, Is 11,1-10, amb l’especificació dels dons de l’Esperit i el paper que fa per a tornar a posar la persona humana en el paradís que Déu havia somniat des de tota l’eternitat, a més de situar bé el la soca de Jesè, el fill de David,  i Is 35,1-6a.10, amb la crida a l’esperança contra tota esperança,

I acabem amb la lectura ja molt breu de la segona lectura del diumenge tercer, Jm 5,7-10, amb l’exhortació de Jaume a la paciència.

Fidels al temps que ens donem a cada reunió, acordem que la pròxima trobada d’aquest grup serà el dissabte, dia 14 de gener, a les 9 del vespre, a la sala de reunions de Rocaprevera. Recordeu que el grup és ben obert a tothom qui se’n vulgui aprofitar!

Quant a jtorra

Rector de les parròquies de Torelló
Aquesta entrada s'ha publicat en Formació i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.