La trobada de formació bíblica del 5 de novembre de 2016

LogoBíblia02El dissabte dia 5 de novembre vàrem tenir la trobada de formació bíblica que fem amb els lectors i tot aquell que hi vulgui venir, de manera ben oberta.

No érem gaires, però com sempre, al davant hi teníem les lectures dels quatre pròxims diumenges que en el cas d’avui volia dir els diumenges 32 i 33 de durant l’any del cicle C, la solemnitat de Crist Rei que acaba el cicle i el primer diumegne d’Advent del cicle A.

Segurament que les condicions de no ser gaires, ha fet que avui ens estenguéssim molt en els comentaris de l’evangeli d’avui (Lc 20,27-38), i tot seguit en la primera lectura (2Ma 7,1-2,9-14) i no anéssim més enllà.

L’escena dels saduceus qüestionant la resurrecció davant Jesús amb l’absurditat de l’exemple de la dona amb set marits germans, amb la corresponent resposta molt seriosa que ell els dóna, ens porta a estendre’ns molt en el comentari de què diem quan parlem de la resurrecció, de perquè és tan central per a nosaltres, de com això ha quedat fixat en les fórmules de fe, i de com les paraules mai no poden expressar allò que és inexpressable perquè està més enllà del llenguatge. I tot plegat per veure com les afirmacions que es fan acaben això, sí tenint conseqüències per a la manera d’entendre i de viure la vida cristiana perquè sinó no tindria cap sentit parlar-ne.

La lectura del martiri dels germans macabeus ens fa fer una reflexió sobre el valor del martiri, la diferència que comporta aquest explicat aquí perquè ja manifesta que la fe afecta la vida, perquè es pot perdre aquesta per causa de la fe i com torna a ser central per a això la fe ferma en la resurrecció encara que no se sàpiga explicar.

Fidels al temps que ens donem a cada reunió, acordem que la pròxima trobada d’aquest grup serà el dissabte, dia 3 de desembre, a les 9 del vespre, a la sala de reunions de Rocaprevera. Recordeu que el grup és ben obert a tothom qui se’n vulgui aprofitar!

Quant a jtorra

Rector de les parròquies de Torelló
Aquesta entrada s'ha publicat en Formació i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.