La trobada de formació bíblica del 10 de setembre de 2016

LogoBíblia02El dissabte dia 10 de setembre vàrem tenir la trobada de formació bíblica que fem amb els lectors i tot aquell que hi vulgui venir, de manera ben oberta.

Al davant hi teníem les lectures dels quatre pròxims diumenges, com sempre, i que avui corresponien amb normalitat als diumenges del 24 al 27 de durant l’any, tenint present, però que a Torelló, el diumenge dia 18, com que és la festa de l’aplec de Rocaprevera hi ha lectures pròpies. En els fulls tenim però les del diumenge.

Comencem detingudament per les lectures del diumenge d’avui, el 24. I comencem pel text meravellós de l’evangeli (Lc 15,1-32) amb les tres paràboles de la misericòrdia i d’una manera particular la del fill pròdig. Sempre donen molt de si, i els comentaris ho van fer ben palès. Vàrem llegir després les altres dues lectures, per veure com hi ha un pas ben petit del culte a Déu a la idolatria, primera lectura, o veure com sant Pau pot constar tot això per experiència pròpia.

Després passem als evangelis dels dos diumenge següents, amb tot el tema, primer , de l’administrador infidel i de com Jesús pot posar-lo com a “model”, no pas d’actuació, sinó d’astúcia i reclamar així la mateixa actitud per a la vida espiritual, o bé el contrast enorme que retrata en la paràbola del pobre Llàtzer i del ric sense nom.

Ens fixem i comentem els textos del profeta Amòs, que denuncia l’orgia dels vividors, o la corrupció que porta a comprar un pobre amb un parell de sandàlies. Quanta actualitat no tenen aquests textos en tota la seva cruesa.

Ja no passem més enllà i fidels al temps que ens donem a cada reunió. Acordem que la pròxima trobada d’aquest grup serà el dissabte, dia 8 d’octubre, a les 9 del vespre, a la sala de reunions de Rocaprevera. Recordeu que el grup és ben obert a tothom qui se’n vulgui aprofitar!

Quant a jtorra

Rector de les parròquies de Torelló
Aquesta entrada s'ha publicat en Formació i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.