La trobada de formació bíblica del 18 de juny de 2016

LogoBíblia02El dissabte dia 18 de juny vàrem tenir la trobada de formació bíblica que fem amb els lectors i tot aquell que hi vulgui venir, de manera ben oberta.

Al davant hi tenim les lectures dels quatre pròxims diumenges, com sempre, avui corresponent amb normalitat als diumenges del 12 al 15 de durant l’any.

Comencem detingudament per les lectures del diumenge d’avui, el 12. I decidim que avui ens mirarem els evangelis i prou. Surten molts comentaris d’aquesta escena de la professió de fe de Pere (Lc 9,18-24) d’acord amb l’evangeli de Lluc, el d’aquest any, que hi dóna un context especial. De pregària de Jesús, de lligam amb el fet de la salvació fruit d’adonar-se que un mateix no es pot pas salvar. Això deu ser el que vol dir perdre la vida. Abandonar-la en mans de Déu. Per tot això Jesús comença aquí a fer els anuncia de la seva passió i mort, amb la confiança plena en la seva resurrecció.

El diumenge vinent (Lc 9,51-62) hi tenim agrupades aquelles escenes de seguiment radical de Jesús, seguiment que ve del fet que s’encamina a Jerusalem. Ens entretenim molt en què vol dir això dels morts que han d’enterrar llurs morts, o en la mà a l’arada, o… Seguir Jesús no admet mitges tintes. I és Ell qui crida, i és un mateix que té voluntat de serguir-lo.

I l’altre diumenge (Lc 10,1-12.17-29) ve la missió dels setanta-dos deixebles (els dotze del nou poble, pel 6 de la història terrenal), sempre de dos en dos, mai en solitari, sabent que l’important és que ell hi ha de venir després, sense cap poder, ni bossa, ni sarró… Quants comentaris ens susciten aquestes boniques i radicals imatges per aplicar-les al nostre avui.

Ja no passem més enllà i fidels al temps que ens donem a cada reunió acordem que la pròxima trobada d’aquest grup serà el dissabte, dia 16 de juliol, a les 9 del vespre, a la sala de reunions de Rocaprevera. Recordeu que el grup és ben obert a tothom qui se’n vulgui aprofitar!

Quant a jtorra

Rector de les parròquies de Torelló
Aquesta entrada s'ha publicat en Formació i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.