La trobada de formació bíblica del 14 de maig de 2016

LogoBíblia02El dissabte dia 14 de maig vàrem tenir la trobada de formació bíblica que fem amb els lectors i tot aquell que hi vulgui venir, de manera ben oberta.

Al davant hi tenim les lectures dels quatre pròxims diumenges, com sempre, avui, ben peculiars, perquè comencen per la Pasqua de Pentecosta d’avui i continuen per la festa de la Trinitat, el Corpus i el retorn al temps de durant l’any en el diumegne desè.

Comencem detingudament per les lectures de la Pentecosta, llegides per ordre, i amb les lectures amb la nova revisió i no les que són úniques per als tres cicles. Comentem novament les imatges de la vinguda de l’Esperit Sant dels Actes, amb una preferència pel fet que la llengua materna amb què tothom entén l’Esperit és la llengua de l’amor maternal. Després sant Pau parla molt des de la seva experiència personal de conversió i s’adona que sense l’Esperit que se’ns ha donat no seríem res. I el text de l’evangeli de Joan ens torna a fer sentir allò de que l’Esperit ens farà recordar i entendre i que serà el Defensor.

Les lectures de la Trinitat, les comencem per l’evnageli i ens entretenim força en el llenguatge de Joan sobre l’Esperit. Després veiem la bellesa del text dels Proverbis per donar a entendre que el Fill , Saviesa de Déu, ja hi era en la creació de món. I continuem la mateixa reflexió paulina de la segona lectura.

I només som a temps a mirar-nos la primera lectura de Corpus que ens parla de Melquisedec. Això ens fa veure les imatges de l’Eucaristia que tenim a l’Antic Testament, on també s’hi llegeix el sacrifici d’Abel, el de Noè i el d’Abraham amb el seu fill Isaac.

Ja no passem més enllà i fidels al temps que ens donem a cada reunió acordem que la pròxima trobada d’aquest grup serà el dissabte, dia 18 de juny, a les 9 del vespre, a la sala de reunions de Rocaprevera. Recordeu que el grup és ben obert a tothom qui se’n vulgui aprofitar!

Quant a jtorra

Rector de les parròquies de Torelló
Aquesta entrada s'ha publicat en Formació i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.