La trobada de formació bíblica del 13 de febrer de 2016

LogoBíblia02El dissabte dia 13 de febrer vàrem tenir la trobada de formació bíblica que fem amb els lectors i tot aquell que hi vulgui venir, de manera ben oberta.

Al davant hi tenim les lectures dels quatre primers diumenges de la Quaresma que estem començant, la de l’evangeli de Lluc que llegim aquest any.

Comencem, doncs, per les reaccions a la lectura de l’evangeli d’avui Lc 4,1-13, l’evangeli de les temptacions com cada any en el primer diumegne de Quaresma. En les reaccions ens adonem de coses tan sorprenents com que segons el text el poder sempre és diabòlic, i que finalment només es pot vèncer la temptació des de l’adoració.

Després ens mirem detingudament el credo israelita que tenim a la primera lectura Dt 26,4-10, i constatem que sempre és un credo històric i que això diferencia la religió del poble d’Israel. També entrem en la lectura de sant Pau.

Després llegim el relat de la transfiguració del segon diumenge, Lc 9,28b-36. També dóna molt de si, el tema de la pregària, el fet de les cabanes només per a ells tres, el fet del núvol i el somni que permeten la intervenció divina. Després, la primera lectura ens porta a veure els termes de l’aliança de Déu amb Abraham.

I repassem també el relat de l’evangeli del tercer diumenge Lc 13,1-9, amb aquells esdeveniments enigmàtics i dramàtics que porten Jesús a fer una crida urgent a la conversió. I ens entretenim llargament en el relat de l’experiència de Déu de Moisès, quan el crida des de l’esbarzer, al capítol tercer de l’Èxode.

Ja no passem més enllà i fidels al temps que ens donem a cada reunió acordem que la pròxima trobada d’aquest grup serà el dissabte, dia 12 de març, a les 9 del vespre, a la sala de reunions de Rocaprevera. Recordeu que el grup és ben obert a tothom qui se’n vulgui aprofitar!

Anuncis

Quant a jtorra

Rector de les parròquies de Torelló
Aquesta entrada s'ha publicat en Formació i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.