La trobada de formació bíblica del 9 de gener de 2016

LogoBíblia02El dissabte dia 9 de gener vàrem tenir la trobada de formació bíblica que fem amb els lectors i tot aquell que hi vulgui venir, de manera ben oberta.

Al davant hi tenim les lectures del diumenge en què estem, que és la festa del Baptisme del Senyor que tanca el cicle de Nada-Epifania i obre el temps de durant l’any, i les dels tres diumenges següents del cicle C, el de l’evangeli de Lluc que llegim aquest any.

Comencem, doncs, per les reaccions a la lectura de l’evangeli d’avui Lc 3,15-16.21-22, i entrem en totes les imatges que hi ha en la teo-fania del moment del Baptisme de Jesús. El tema de les aigües, del firmament, de la veu del Pare, la figura “corporal” de l’Esperit…, són coses que ens surten en el diàleg. Les lectures que comentem del mateix diumenge, són les pròpies d’avui i no les que encara hi ha en el leccionaari. I ens parem en el salm 103 per totes les imatges de creació que hi ha.

Després llegim l’evangeli del diumegne següent, el de les noces de Canà (Jn 2,1-12), per vuere com aquest diumenge encara s’inscriu en el context de manifestació, d’epifania d’aquests dies. L’aigua i el vi, el miracle eucarístic, l’hora de Jesús, són comentaris que fem junts.

I finalment llegim les dues parts de l’evangeli del diumenge tercer (Lc 1,1-4.4,14-21). La primera on Lluc explica com ho ha fet per escriure l’evangeli i la segona on hi ha la intervenció de Jesús a la sinagoga de Natzaret, llegint el profeta Isaïes. I els comentaris van de seguida sobre el fet de l’any sant en què estem i el tema de la misericòrdia.

Ja no passem més enllà i fidels al temps que ens donem a cada reunió acordem que la pròxima trobada d’aquest grup serà el dissabte, dia 13 de febrer, a les 9 del vespre, a la sala de reunions de Rocaprevera. Recordeu que el grup és ben obert a tothom qui se’n vulgui aprofitar!

Anuncis

Quant a jtorra

Rector de les parròquies de Torelló
Aquesta entrada s'ha publicat en Formació i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.