La trobada de formació amb l’equip de catequistes del 13 de novembre de 2015

208086_pEl divendres, dia 13 de novembre, ens vàrem trobar l’equip de catequistes -amb aquella altra gent que se’n vol aprofitar- per a la trobada de formació habitual. Estem fent un treball de formació sobre els sagraments i ens servim del llibret de la col·lecció Emaús, el n, 86, de Jaume Fontbona i que porta el títol de Els set sagraments. Tot amb tot, no fem el mètode d’anar seguint fil per randa el text del llibret, sinó que de manera lliure ho anem comentant, això sí, pel mateix ordre.

En la darrera trobada havíem començat a parlar del sagrament del Matrimoni. Ho havíem fet des de la perspectiva bíblica tant l’Antic Testament, com el llenguatge profètic de Jesús i la reflexió de sant Pau.

Avui fem una repassada a la història de com l’Església ha anat concebent el Matrimoni com a sagrament fins a la definició que en fa el concili de Trento. Veiem com acaba caient en l’esfera sobretot jurídica. I ens entretenim en la gran aportació del concili Vaticà II.

No podem entrar, encara, en les aportacions del recent sínode perquè encara no es coneix més enllà de les primeres informacions poc precises.

Amb tot això donem per tractat el sagrament del Matrimoni. Això vol dir que el pròxim dia començarem a tractar els sagraments de guarició.

Ens tornarem a reunir el divendres, dia 11 de desembre, a 2/4 de 10 del vespre, a la sala de reunions de Rocaprevera.

Anuncis

Quant a jtorra

Rector de les parròquies de Torelló
Aquesta entrada s'ha publicat en Equip de catequistes, Formació i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.