La trobada de formació bíblica del 4 de juliol de 2015

LogoBíblia02El dissabte dia 4 de  juliol vàrem tenir la trobada habitual de formació bíblica que fem amb els lectors i tot aquell que hi vulgui venir, de manera ben oberta.

Avui, al davant hi tenim les lectures dels diumenges del 14 al 17 de durant l’any, seguint amb normalitat el cicle B amb l’evangeli de Marc, però amb la particularitat que el diumenge 17 passem a llegir el capítol 6 de l’evangeli de Joan, el llarg discurs del pa de vida amb la multiplicació dels pans.

L’evangeli del diumenge 14, el d’avui, permet reflexionar sobre què vol dir el poder, el Déu totpoderós, perquè Jesús no va poder fer cap miracle a Natzaret, a casa seva; els mancava la fe. Aleshores la reflexió passa cap al profeta i a la seva vocació, que tenim ben explicada a la primera lectura amb Ezequiel. I llegim també el fragment de sant Pau on confessa que té alguna malaltia i que ho agraeix perquè així en la seva debilitat es manifesta la força de Déu.

El diumenge 15 la reflexió va sobre l’enviament que Jesús fa dels apòstols de dos en dos. També han de ser lliures de tot poder: només el bastó i les sandàlies. I també aquí va molt bé la lectura del profeta Amós per adonar-se que Déu continua suscitant sempre persones que siguin portadores de Bona Nova arreu, sense ser-ne pas profesisonals. També a nosaltres.

I som a temps amb el diumenge 16 a veure el retorn de la  missió dels apòstols i com Jesús els convida a fer recés, i no poden: la gent se’l menja i Jesús es dedica de ple a la gent perquè són com ovelles sens pastor. Això és el que diu, també la lectura inicial del profeta Ezequiel.

Ja no passem més enllà i fidels al temps que ens donem a cada reunió acordem que la pròxima trobada d’aquest grup serà, passades les vacances, el dissabte, dia 5 de setembre, a les 9 del vespre, a la sala de reunions de Rocaprevera. Recordeu que el grup és ben obert a tothom qui se’n vulgui aprofitar!

Anuncis

Quant a jtorra

Rector de les parròquies de Torelló
Aquesta entrada s'ha publicat en Formació i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.