Trobada amb la Comunitat musulmana del 30 de desembre de 2014

Durant el mes de juliol, en concret el dia 11, la Comunitat musulmana de Torelló va fer una invitació a participar en la festa que fan de trencament del dejuni d’un dia del Ramadà. Era la segona vegada que ho feien i en les dues ocasions ens van convidar a intervenir oficialment com a comunitat cristiana. Allà ens vàrem comprometre a invitar-los nosaltres un dia a casa nostra.

Ara, en ocasió del Nadal, festa tan important per a nosaltres, ho hem fet. Hem convidat la comunitat musulmana de Torelló a venir a l’església de la parròquia de Montserrat el dimarts, dia 30 de desembre, a 2/4 de 9 del vespre. Farem una estona de pregària de Nadal, una breu taula rodona per a poder compartir amb ells i així conèixer-nos millor, per acabar amb una visita als pessebres i una torronada.

És la primera vegada que des de les parròquies portem a terme una iniciativa del que s’acostuma a anomenar com a “diàleg interreligiós”. Aquest és el cartell que ho anunciava.

Comunitat Musulmana 01Doncs més de cent cinquanta persones, tant de la comunitat musulmana com de la cristiana vàrem participar d’aquesta experiència que ha resultat ser entranyable, per la pregària cristiana que vàrem fer, per l’escolta atenta de la “crida” a la pregària que la comunitat musulmana va fer, per les intervencions franques que es varen fer després i per la visita als pessebres, sense oblidar l’explicació del temple cristià que s’hi va poder fer. I es va acabar fent una típica torronada.

Aquest és el text de la pregària que s’hi va fer en format pdf.

ComunitatMusulmana2014-01

I en deixem testimoni gràfic.

Image003 Image005 Image008 Image016 Image017 Image020 Image022 Image025 Image027 Image028

Aquesta entrada s'ha publicat en Diàleg interreligiós i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Trobada amb la Comunitat musulmana del 30 de desembre de 2014

  1. Mª Antònia Vilar Vinyeta ha dit:

    enhorabona. us felicito. ara mes que mai es necesari aquests contactes i gestos d’amistat amb les comunitats musulmanes, perque quan posem rostre a l’altre que es diferent el podem compendre millor.
    i amb tota aquesta situació dels islamistes radicals es important que no es confongi de cap manera el terrorisme amb l’islam.

Els comentaris estan tancats.